‘Hoe ga ik om met…?’ Informatieavond voor ouders

NIK UtrechtOp 20 september organiseert Netwerk Integrale Kindorg een informatie- en ontmoetingsavond ‘Hoe ga ik om met…?’ . Deze bijeenkomst is speciaal bedoeld voor ouders van een ernstig ziek- en/of lichamelijk-meervoudig zorgintensief kind. Tijdens deze avond gaat het over kansen en uitdagingen die je als ouders tegenkomt op het gebied van werk, financiën, familie, relaties en omgeving. Een avond om inspiratie op te doen en ervaringen te delen.

Programma

  • 18.30 uur Inloop met koffie/thee en toebehoren
  • 19.00 uur Welkom en introductie Samen in gesprek over wat ouderschap van een speciaal kind betekent.
  • 19.15 uur Hoe ga ik om met werk en financiën? Hoe regel je zaken met je werkgever? Welke mogelijkheden zijn er voor PGB e.d.? Wat, als ik financieel in de knel kom door de zorg voor mijn kind?
  • 19.45 uur Hoe ga ik om met gezin, familie? Hoe betrek ik broertjes en zusjes in het ziekteproces? Hoe behoud ik vriendschappen? Hoe ga ik om met eigen verdriet en dat van anderen (partner & brussen)? Hoe zorg ik ervoor dat we niet uit elkaar groeien? Hoe vertel ik mijn ouders over ‘hun andere kleinkind’?
  • 20.15 uur Pauze
  • 20.45 uur Hoe ga ik om met de omgeving? Hoe houd ik me staande in mijn sociale omgeving? Wat doe ik met opmerkingen als “Dat had toch niet gehoeven”? of, “ Is dat uw kind?” Waar haal ik kracht vandaan om overeind te blijven?

Locatie

Landgoed Internationale School voor Wijsbegeerte Dodeweg 8, 3832 RD LEUSDEN

Zet alvast bij 20 september deze bijeenkomst in uw agenda! Meer informatie over aanmelden volgt.