SBH Nederland initieert regelmatig projecten voor haar doelgroep. Om aandacht te vragen voor ouder worden met spina bifida bijvoorbeeld. Of om seksualiteit bespreekbaar te maken voor jongeren. Het gaat altijd om tijdelijke projecten waarvoor SBH Nederland externe financiering nodig heeft.

Pop met spina bifida en hydrocephalus

SBH Nederland gaat een pop met spina bifida en hydrocephalus laten maken. Deze pop wordt speciaal ontwikkeld voor kinderen met SBH, als een vriendje dat thuis mag komen logeren en mee naar school gaat.
Deze pop wordt ontwikkeld om jonge kinderen met SBH te ondersteunen bij het ontwikkelen van een positief zelfbeeld en het vergroten van hun zelfvertrouwen. De pop mag komen logeren, kan mee naar school om vriendjes te vertellen welke handicap je hebt of om uitleg te geven bij een spreekbeurt. Daarnaast organiseren we ontmoetingen tussen de gezinnen (online of fysiek) zodat kinderen andere kinderen met SBH leren kennen. Dit project wordt mogelijk gemaakt met subsidie van ZonMw.

SBH Nederland organiseert regelmatig de Rolstoelvaardigheidstraining voor kinderen én voor volwassenen
Foto: Joris Louwes

Rolstoelvaardigheidstraining

SBH Nederland organiseert regelmatig de Rolstoelvaardigheidstraining voor kinderen én voor volwassenen. Dat doen we samen met oud-paralympiër Kees-Jan van der Klooster (Wheelchair Skills Team). De training maakt de kinderen vertrouwder met hun rolstoel, maar vergroot ook het zelfvertrouwen en de fysieke en mentale zelfstandigheid.

Onderzoeksagenda kinderrevalidatie

Om ervoor te zorgen dat wetenschappers zich over die problemen buigen die wij als ouders het belangrijkst vinden, is er met ouders een “Onderzoeksagenda Kinderrevalidatie” opgesteld. Hierin staan de 12 vragen uit de kinderrevalidatie die volgens ons zo snel mogelijk onderzocht moeten worden.

Fonds:

Lees meer.