Skip to content

Verkiezingen 2021 voor mensen met een beperking

Op 15, 16 en 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen 2021. Wat zeggen politieke partijen over thema’s die belangrijk zijn voor mensen zoals jij? Ieder(in) heeft een analyse gemaakt van 13 politieke partijen verdeeld over 9 thema’s met standpunten die relevant zijn voor mensen met een beperking. 

Debat Duidelijke Taal

Op 13 februari vond het Debat in Duidelijke Taal plaats dat Prodemos heeft georganiseerd. Het online debat is bedoeld om mensen op informele en duidelijke manier te helpen om tot een stemkeuze te komen. Kamerleden spraken over drie stellingen van mensen met een verstandelijke beperking in eenvoudige woorden. Kijk het debat hier terug met gebarentolken en ondertiteling.

Gebarentolk bij NPO verkeizingsdebatten

Wil jij op de hoogte blijven van de Tweede Kamerverkiezingen? Stem dan af op NPO. De zender zet gebarentolken in bij verkiezingsdebatten. Ook kun je vanaf nu het Jeugdjournaal volgen via een tolk Nederlandse gebarentaal. Op 16 maart zijn de slotdebatten te zien op NPO 1 van 19.00 tot 19.50 uur met de kleine partijen en van 20.35 tot 21.50 uur met de grote partijen. Voor de jeugd is er op zondag 14 maart op NPO 3 een speciaal NOS Jeugdjournaal-verkiezingsdebat. Allemaal met een gebarentolk.

#2MiljoenStemmen

Ruim 2 miljoen mensen in Nederland hebben een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking, psychische kwetsbaarheid of chronische ziekte. Helaas houdt de politiek niet altijd evenveel rekening met deze groep kwetsbare mensen. Met de actie #2MiljoenStemmen wil Ieder(in) hier iets aan doen. Vind jij ook dat politici meer kan doen voor mensen met een beperking? Deel je verhaal dan via social media met #2MiljoenStemmen. Je kunt ook je vraag stellen aan politici (#naam politieke partij) of direct aan een politicus  (@naam politicus). Heb je geen social media? Mail dan je verhaal naar [email protected] en er wordt contact met je opgenomen. Bekijk voor meer informatie de actiewebsite.

Bron: Ieder(in)

Back To Top