Skip to content

Voor leden van SBH Nederland: je moet je voor de Webshop apart registreren. Je inloggegevens voor het lidmaatschap gelden niet voor deze rubriek. Mocht je vragen hebben, stuur een mail naar [email protected]. De webshop bestellingen worden 1 tot 2 x per week verzonden. 

SBH Nederland

Toont alle 12 resultaten

 • Kijk, mijn ruggenmerg

  Hoe leg je aan een kind uit wat spina bifida is? In dit boekje wordt spina bifida in kindertaal met mooie tekeningen uitgelegd. Stap voor stap lees je meer over spina bifida. ‘Kijk, mijn ruggenmerg’ is ontwikkeld voor kinderen met spina bifida, hun broertjes, zusjes en hun ouders.

  Daarnaast is het boekje ook interessant voor volwassenen met spina bifida en professionals: in de kleine lettertjes onderaan de pagina’s staat meer uitleg. Voor leden: 1 ex. gratis, tegen verzendkosten.

  0,00
 • Poster Wat is spina bifida? (A4)

  Wist je dat spina bifida bij 1 op de 1000 baby’s voorkomt? Op deze handige poster vind je beknopte informatie over spina bifida. Met uitleg over de verschillende vormen van spina bifida, de gevolgen en bijkomende beperkingen. Download de poster of bestel deze.

  0,00
 • Handi-app: handige app voor ouders

  Hoe leer je een kind met een slechte fijne motoriek om zelf tandpasta op een tandenborstel te doen? Waar vind je leuke adressen om op vakantie te gaan met een kind met een beperking? Alledaagse vragen waar je als ouder van een kind met een beperking tegenaan loopt. Speciaal voor jou is er de Handi-app met meer dan 200 tips over opvoeding en verzorging van een kind met een handicap.

  De Handi-app is verkrijgbaar in de App-store en de Google Play-store.

 • Lespakket Dat Kan Ik Zelf Wel

  Het primaire doel van het project Dat Kan Ik Zelf Wel is het versterken van het zelfvertrouwen van kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking tussen de 9-19 jaar.

  Om tot onderlinge uitwisseling te komen is het belangrijk om jongeren in groepsverband te kunnen bereiken. Daarom richten we ons op het speciaal onderwijs met een lespakket. Dit lespakket biedt handvaten om in een aantal SEO- (sociaal emotionele ontwikkeling) lessen mee aan de slag te gaan. Het lespakket is geschikt is voor leerlingen vanaf leerroute 4 SO, en zeker ook leerlingen in het VSO.

  LET OP: Het lespakket DKIZW is alleen voor SO en VSO scholen te bestellen als pakket. De brochure is wel als los item te bestellen.

  Dat Kan Ik Zelf Wel is ontwikkeld door CP Nederland en SBH Nederland, met financiering van Het Gehandicapte Kind en Kinderrevalidatie Fonds Adriaanstichting.

  0,00
 • Brochure Dat Kan Ik Zelf Wel, voor ouders van een kind met een lichamelijke beperking

  Het doel van Dat Kan Ik Zelf Wel is het versterken van het zelfvertrouwen van kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking tussen de 9-19 jaar. In deze brochure leggen we je negen situaties voor om over na te denken. Hoe reageer jij, hoe pak jij dingen aan, wat kan en wil je kind zelf doen. Help je kind om zijn vertrouwen te vergroten in zijn eigen mogelijkheden en help jezelf om je kind daarin het vertrouwen te geven. Durf te zeggen ”Dat kun jij zelf wel!” en stimuleer je kind om te zeggen “Dat kan ik zelf wel!”.

  Dat Kan Ik Zelf Wel is ontwikkeld door CP Nederland en SBH Nederland, met financiering van Het Gehandicapte Kind en Kinderrevalidatie Fonds Adriaanstichting.

  0,00
 • Seks en Spina Bifida

  Dit boekje laat zien dat je ook met het hebben van een aandoening seksueel gezond kunt zijn. Als je spina bifida hebt, moet je meer uitdagingen aangaan. Uitdagingen die vragen om speciale, maar uitvoerbare aanpassingen. Dit boekje helpt je om op onderzoek te gaan, je weg te vinden in jouw lijf en seks. 1 exemplaar…

  0,00
 • Set folders Seksuele en relationele ontwikkeling bij kinderen en jongeren met spina bifida

  Seksuele ontwikkeling begint al jong en gaat een leven lang door. Het hoort er gewoon bij. En, als je als ouder het voorbeeld geeft door hierover te praten, dan zal je kind ook voelen dat hij of zij met vragen bij je terecht kan. Om je hierbij te ondersteunen is deze set van zeven folders…

  0,00
 • Uitverkocht

  Boek: Als je hydrocephalus hebt (uitverkocht)

  Let op: dit boek is uitverkocht. Na de zomer zijn er drie nieuwe brochures over leven met hydrocephalus verkrijgbaar.   Boek uit 2002 met recente informatie in begrijpelijke taal over hydrocephalus. In het boek wordt op een heldere en begrijpelijke manier uitgelegd wat je tegen kunt komen als je hydrocephalus hebt. Onderwerpen die aan bod…

  5,00
 • Boek 20 weken echo en spina bifida

  Dit boekje is bedoeld om aanstaande ouders te steunen die tijdens de 20-weken echo horen dat ze zwanger zijn van een kindje met spina bifida. Het boekje geeft een beeld van het dagelijkse leven met spina bifida. Het zal de aanstaande ouders duidelijk worden dat er meestal goed te leven valt met deze handicap. Ook…

  0,00
 • Brochure: loopvaardigheid van kinderen en jongeren met spina bifida

  Samenvatting van de richtlijn ‘Loopvaardigheid van kinderen en adolescenten met Spina Bifida’ voor niet-medici, kinderen en jongeren met spina bifida en hun ouders. Kinderen en jongeren met spina bifida willen graag zo goed mogelijk lopen. Bovendien willen zij met hun ouders zo snel mogelijk weten of, wanneer en hoe zij zullen lopen. Samen met de…

 • Digitale brochure Tips voor grootouders

  Een digitale brochure met tips voor grootouders. Hoe kun je voor jouw bijzondere kleinkind zorgen? De brochure is mogelijk gemaakt door NSGK voor het gehandicapten kind en de BOSK. LET OP: Deze brochure is alleen digitaal te verkrijgen. Je kunt hem gratis downloaden door op de volgende link te klikken: Brochure_tips voor grootouders van bijzondere…

  0,00
 • Dit is wie ik ben. Ouder worden met een lichamelijke beperking

  Ouder worden met een lichamelijke beperking vraagt veel van je lichaam en je beschikbare draagkracht. Wanneer je vanaf je geboorte een lichamelijke aandoening hebt of deze al op jonge leeftijd gekregen hebt, kun je eerder in je leven met ouderdomsklachten te maken krijgen dan bij mensen zonder beperking. Dit boek richt zich op volwassenen met een lichamelijke beperking, in het bijzonder veertigplussers. In dit boek vind je informatie en tips over gezondheid, in balans blijven, werk en ondersteuning. Vier mooie portretten van ouderen maken deze uitgave compleet. 1 exemplaar gratis voor leden van SBH Nederland.

  0,00
Back To Top