Skip to content

Voor elk kind is sporten gezond, maar voor kinderen met spina bifida eigenlijk nog wel belangrijker. Veel kinderen met spina bifida hebben een wat tragere spijsvertering. Wanneer je permanent gebruik maakt van een rolstoel verbrand je minder calorieën. Het is dan ook van groot belang dat je deze spijsvertering stimuleert door te sporten. Ook aangepaste (hoeveelheden) voeding kan helpen bij het behouden of verkrijgen van een gezond gewicht.

Sporten is niet alleen belangrijk voor je gezondheid, het is bovendien heel erg leuk. Zeker in teamverband steek je er nog veel meer van op. Je ontmoet nieuwe mensen, leert communiceren, en je motiveert elkaar om ervoor te gaan om het gewenste resultaat te behalen.

Aangepast sporten kan op allerlei manieren. Elke provincie heeft vaak meerdere sporten die op een aangepaste manier worden aangeboden. Enkele voorbeelden zijn: rolstoelbasketbal, rolstoelhockey, rolstoeldansen en handbiken. Kijk waar de interesses van je kind of die van jezelf liggen en vindt een geschikte sport die bij je past.

Websites

  • Sportzorg Nederland (nieuw venster) heeft een overzichtspagina van mogelijke sporten met CP.
  • Op de website Unieksporten.nl (nieuw venster) kun je zoeken naar een passende sportvereniging in je gemeente.
Back To Top