Ik wil nog dit, ik wil nog dat en ik moet van alles wat

Nicole heeft een drukke tijd achter de rug: Tijs was jarig (alweer 7 jaar), ze moest met haar kinderen een week in quarantaine vanwege corona, en tussendoor alle extra zorg die nodig is voor Tijs. Met geduld, vertrouwen en elkaar redden ze het wel!
Lees meer
Foto Gemaakt Door Evelyn Koelewijn.

Durf te vragen!

Petra ontving een interessante vraag over gevoel in haar benen. Zij waardeert het als mensen meer willen weten over haar handicap spina bifida en vertelt er graag over.
Lees meer

Wij – Zij

Soms lijkt de wereld wel ingedeeld in gezonde mensen en mensen die net even anders zijn. Corina is allergisch voor deze ‘wij-zij’ benadering. We zijn allemaal van waarde voor elkaar. Neem een ander serieus, gewoon zoals hij of zij is.
Lees meer
Foto Gemaakt Door Evelyn Koelewijn.

Waar ligt jouw grens?

Afgelopen week verschenen veel verhalen over grensoverschrijdend gedrag bij de talentenjacht The Voice of Holland. Gedrag dat echt niet kan, niet oké is of goed voelt. Voor veel mensen (vrouwen vooral) zijn de nieuwsberichten een opening om ook hun verhaal te delen. Een voorval uit het verleden roept bij Petra veel emoties op: had zij destijds anders moeten reageren?
Lees meer

Merry Christmas

Tweede Kerstdag is het huis stil en leeg. ‘Me-time’ voor Nicole. Haar twee jongens zijn net weer vertrokken naar hun vader. Deze omschakelingen zijn voor haar en de kinderen niet altijd even makkelijk. Het helpt Nicole om naar de mooie dingen in het leven te kijken. Hoe goed het bijvoorbeeld met Tijs gaat op school!
Lees meer
Foto Gemaakt Door Evelyn Koelewijn.

Punt

Mensen met een beperking zijn nooit ‘zomaar’ in beeld, zitten niet ‘gewoon’ in een talkshow of spelen een rol in een film, gewoon omdat ze een goede acteur of danser zijn. Petra ergert zich hier al een tijdje aan en zet daarom in deze blog een punt achter deze beeldvorming.
Lees meer

Even voorstellen…. Nicole van den Broek

Nicole van den Broek is is alleenstaande moeder van twee kinderen, Tijs en Giel. Tijs heeft spina bifida. In haar eerste blog voor SBH Nederland stelt ze zich voor.
Lees meer

Mindset is alles

Corina heeft een logee in huis: de temperamentvolle hond Zaya. Ten einde raad vraagt ze haar zoon Sjoerd om hulp: hij helpt haar Zaya te trainen. Haar zoon en hond leren Corina waardevolle levenslessen.
Lees meer

Voor altijd moeder… maar niet voor altijd de verantwoordelijkheid

In haar vorige blog had Corina het over pensioen van haar moederschap. Dat wil ze toch wat nuanceren.
Lees meer

Een moeder met pensioen

Als moeder met pensioen, hoe doe je dat? Anders dan bij andere beroepen, is er geen pensioenregeling, geen waarschuwing vooraf, geen pensioenopbouw, geen club van pensioenouders van zorg kinderen. Corina heeft hier een tijd lang mee geworsteld.
Lees meer