Skip to content

Als ouders van een kind met spina bifida krijg je te maken met extra kosten. De financiering van de kosten voor een lichamelijke beperking is niet voor iedereen eenvoudig rond te krijgen. Daarom zetten we de mogelijkheden op een rij.

Financiering van kosten bij spina bifida

Heb jij of je kind een lichamelijke beperking als spina bifida, dan heb je meer kosten dan de gemiddelde mens. Het is niet altijd eenvoudig om deze kosten op te brengen. Gelukkig bestaan er verschillende mogelijkheden om deze kosten te dragen, nl.:

    • Voor het aanvragen van financiële ondersteuning voor leer- en hulpmiddelen, therapie, aanpassing van ruimtes kun je terecht bij Fonds Kind & Handicap.
    • Voor het aanvragen van sporthulpmiddelen kun je hulp krijgen via Uniek sporten.
    • Spibi Foundation, voor materiële en immateriële ondersteuning
    • Carpe Diem Ulvenhout heeft als doelstelling om projecten op te zetten en/of te ondersteunen (zowel financieel als materieel)  voor jongeren met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Vaak worden hulpmiddelen niet of niet volledig door de overheid vergoed. Carpe Diem Ulvenhout kan dan bijspringen. De stichting richt zich in principe op kinderen en jongeren tot 18 jaar.

Heb je zelf ook een tip voor financiering van de kosten? Mail dit ons dan met als onderwerp Financiering spina bifida.

Back To Top