2 Miljoen Stemmen

Laat in aanloop naar de verkiezingen op 17 maart jouw stem nu al horen! Spreek politici direct aan op sociale media; leg hen jouw knelpunt en vraag voor. Wat moet er beter of anders? Daag hen uit om met jou in gesprek te gaan zodat de Nederlandse samenleving écht inclusief wordt. Spreek je uit!

#2miljoenstemmenJuist nu – in verkiezingstijd – staan politici open voor een gesprek. Dus juist nu is het goed om hen op de man of vrouw af te vragen wat zij in de komende regeringsperiode voor mensen met een beperking of chronische aandoening gaan doen.

Verkiezingsactie voor en door mensen met een beperking

Spreek via sociale media een politieke partij of een politicus direct aan. Stel hem of haar je vraag, leg je probleem voor, deel jouw ervaringen. Je kunt een politicus op sociale media direct aanspreken via @zijn/haar sociale media-naam en een politieke partij via #naampolitiekepartij. Gebruik steeds de hashtag #2MiljoenStemmen.

Zit je niet op sociale media? Deel dan je verhaal bijvoorbeeld via de website #2MiljoenStemmen. Stuur een mail naar contact@2miljoenstemmen.nl en er wordt contact met je opgenomen. Meer tips over meedoen vind je op de website #2MiljoenStemmen.

Waarom de actie #2MiljoenStemmen?

In Nederland leven ruim twee miljoen mensen met een beperking of chronische aandoening. Dat zijn heel veel mensen. Toch nemen politici nog te vaak beslissingen waarbij ze onvoldoende of helemaal geen rekening houden met de gevolgen voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Echt meedoen lukt pas, als je wordt gehoord en betrokken wordt bij het maken van beleid dat jou aangaat. Dat doet de politiek nog steeds te weinig.

#2MiljoenStemmen is een actie voor en door mensen met een beperking en wordt ondersteund door onder meer Ieder(in).