Boek Afrekenen met onzekerheid

Hoe is het om te leven met spina bifida? Claudia Dings (20) schreef hier een boek over: Afrekenen met onzekerheid. Ze werd geboren met een open rug en woont samen met haar ouders en haar hondje in Elsendorp. Claudia volgt een opleiding tot pedagogisch medewerker niveau 3.

Ze vertelt in haar boek hoe het is om te leven met spina bifida. Door haar handicap is ze opgegroeid in een medische wereld met onzekerheid over hoe haar aandoening zich zal ontwikkelen. Ondanks de steun van haar ouders is ze afhankelijk van de resultaten van diverse ingrepen.

Waarom schreef ze dit boek? Claudia: “Ik heb dit boek vooral geschreven voor lotgenoten en ouders die een kind verwachten met spina bifida, zodat ze kunnen lezen dat het niet altijd fout gaat, dat je toch een fijn leven kunt hebben. Natuurlijk hoop ik ook dat het bij andere mensen misverstanden wegneemt. Het zou mooi zijn als hierdoor mensen niet meer zo raar naar ons kijken.”

Claudia is de onzekerheden die ze vanwege haar aandoening had de baas geworden. Voor haar omgeving is ze Claudia en niet Claudia met spina bifida. Ze staat positief in het leven: “Zodra je zelf begint te denken, ga je uit van wat je kan en heb je nog geen zicht op wat anderen kunnen en jij niet.”

 

Het boek Afrekenen met onzekerheid van Claudia Dings komt op 16 februari uit. Je kunt alvast een exemplaar reserveren.

Afrekenen met onzekerheid van Claudia Dings