Skip to content

Dromen over je toekomst

Het borrelde al een tijdje: Ik overwoog een grote stap in mijn leven. Soms gaat je onderbewuste met je aan de haal. Na twee bijzondere dromen wist ik zeker wat ik wilde gaan ondernemen!

Het was niet de eerste vreemde droom, waarin ik allemaal schermen zag.
Ik had er eerder ook al twee, vlak achter elkaar. Maar uit deze kon ik niet meteen een boodschap halen. Ik kon ze me allebei wel aardig goed herinneren en heb de betekenissen opgezocht. Of nou ja, naar wat ze misschien konden betekenen. Op zoek naar een antwoord. En ik kwam tot verrassende ontdekkingen! We zijn inmiddels een paar weken verder. Ik begrijp ze nu zelfs allebei wel goed, maar ik zal bij het begin beginnen.

Zwarte panter
Ik zit in een lege wachtkamer te wachten. Geen idee waarop. Naast mij zit geen ander persoon, maar een grote zwarte panter. En ik zat naast het dier. Helemaal niet in paniek, maar juist heel rustig. Er gebeurde verder niets, we zaten daar alleen maar. Hoe lang weet ik niet precies, want in dromen bestaat tijd niet echt volgens mij. In ieder geval werd ik, na een tijdje zo gezeten te hebben naast dit roofdier, wakker. Als je je mijn blog herinnert waarin ik vertel dat ik zo’n hondenfan ben, dan begrijp je hoe ongelooflijk raar dat ik dit alles vond!

Slangen
Overdag heb ik er verder niets mee gedaan. ‘Dat zoek ik nog wel op.’, bedacht ik, toen ik wat rustiger was en aangekleed aan mijn dag begon. Het had geen haast.
Die nacht daarna waren er slangen in de hal. Niet in die van mijn eigen appartement, maar in het huis van mijn ouders. In hún gang kronkelden een stuk of zes kleine slangen. Mijn moeder komt de gang in met een jutezak. Ze pakt ze één voor één op en stopt ze er in. De slangen laten zich makkelijk door haar vangen. Als er geen slangen meer over de vloer kronkelen, word ik wakker. Ook deze ochtend snap ik niets van wat ik die nacht heb gedroomd. Wat stelde dit nou weer voor?!

Betekenis
Beide dromen blijven bij me hangen, dus ik ga naar Google en ik typ eerst ‘droom zwarte panter’. Dromen hierover is niet echt een goed teken, als ik de eerste uitleg mag geloven. ‘Duisternis’ en ‘dood’ zijn twee woorden die ik tegenkom. Word je niet echt vrolijk van, zeg maar. Maar dat past ook niet bij mijn droom, want ik was helemaal niet bang! Geen negatieve gevoelens dus. Eerder positief. Gelukkig staat er ook een positieve uitleg waar de woorden ‘kracht, wedergeboorte en schoonheid’ in staan. Ik kies dus voor de positieve kant, dat past meer bij m’n gevoel. Niet dat ik het dan begrijp, maar dat klinkt een stuk beter! Ook de slangen zoek ik op en ik kies weer voor het positieve, gewoon omdat ik daar minder zenuwachtig van word… En dan vind ik ‘creativiteit, vernieuwing en positieve verandering.’ 

Het borrelde al een tijdje
Nu weet ik waar ze voor staan, maar veel kan ik er nog niet mee. Of wel? Want misschien hebben ze wel iets te maken met dat idee wat al een tijdje in mij borrelt. Ik kan je nu nog even laten raden en dan in een volgend blog je meer vertellen… Zal ik het maar gewoon roepen??

Oké even diep ademhalen…..; Ik ga voor mezelf beginnen!!

De komende maanden ga ik een hand- en nagelpraktijk opzetten. Eerst vanuit huis en later naar een praktijkruimte. Het idee is steeds echter geworden vlak nadat ik startte met de Manicureopleiding. Zag je die aankomen? Ik niet, eerlijk. Ik vond hoe dat het de afgelopen jaren ging wel prima; werken als vrijwilliger bij Terwille Verslavingszorg en thuis aan de studie en blogs schrijven. Mijn ervaringen met betaald werk waren niet echt positief. Sommige wel, maar de laatste zeker niet. Ik heb wel eens vaker gefantaseerd over het ‘voor mezelf beginnen’, maar daar bleef het bij. Want het idee wat ik dan had, was even leuk maar ik zag al snel een paar grote beren op die weg. En dan stopte ik met fantaseren. Durfde de echte grote stap niet te zetten. Nu wel!

Kleine stappen
Ik zie wel echt voordelen in een eigen bedrijf hebben. Omdat ik dan echt dat kan doen waar mijn interesses liggen. Maar vooral vind ik het een groot pluspunt dat ik mijn eigen tijd kan indelen en taken uitvoeren op een manier die past bij mij. Die écht werkt voor mij. En wat mij (en mijn ouders ook) echt verbaasde; ik zag geen enkele beer op de weg! Nog steeds niet en ik ben al echt goede stappen aan het zetten in de juiste richting. Kleine stappen werkt het beste voor me en tot nu toe gaat dat heel goed!
Ik heb een paar mensen in mijn omgeving die voor zichzelf zijn begonnen, dus weet dat het ook echt hard werken is. Maar dit voelt zo sterk, zo duidelijk iets wat ik moet doen. Moet doorzetten.

Voel me krachtig, zelfverzekerd en creatief.

Back To Top