Skip to content

Handbike dames klimmen de berg op

Vanessa Ng-a-Tham, één van de vrijwilligers van SBH Nederland, traint momenteel hard voor de HandbikeBattle waar zij op 27 juni aan deelneemt met het team de Kaunertaler Mädels. Met de battle zetten zij een enorme prestatie neer! Met hun inzet halen zij geld op voor het nieuwe kinderrevalidatiecentrum van Rijndam Revalidatie in Rotterdam. Steun jij ook Vanessa en haar team?

De HandbikeBattle is een handbike wedstrijd in Oostenrijk voor mensen met een beperking. Je gaat de uitdaging aan om de Kaunertalergletscherstrasse in Oostenrijk te beklimmen op een ligfiets die je voortbeweegt door armkracht. De start is op 1287 m hoogte en de finish na 20 km op 2150 m hoogte (Ochsenalm). Een ware fysieke uitdaging. Je kunt meedoen aan de battle als deelnemer van een team van een Nederlands revalidatiecentrum of als individuele deelnemer.

In 2020 zou er een primeur plaats vinden. Het team van Rijndam Revalidatie Rotterdam zou volledig uit dames bestaan. Helaas gooide corona roet in het eten en ging de HandbikeBattle dat jaar en ook het daaropvolgende jaar niet door. Toen in 2022 de battle wel door mocht gaan, kon niet het hele team deelnemen vanwege de toen geldende corona regels in Oostenrijk. Ondanks al deze tegenslagen is het handbiketeam altijd door blijven trainen en is er een hechte groep ontstaan. Zo hecht dat wij het dit jaar tijd vonden om wél met zijn allen de berg op te gaan. Wij zullen dan ook als individuele deelnemers meedoen aan de 10e editie van de Handbikebattle die dit jaar op 27 juni plaats vindt.

Wij gaan deze uitdaging niet alleen voor ons zelf aan, maar halen tegelijkertijd geld op voor de handbikers van morgen. Met dit geld steunen wij namelijk het nieuwe kinderrevalidatiecentrum van Rijndam Revalidatie Rotterdam; een bijdrage voor de aanschaf van aangepast sport- en spelmateriaal. Omdat het, zoals we zelf ervaren, zo belangrijk is om te blijven bewegen, zeker als je in een rolstoel zit. Nieuwsgierig geworden naar ons team de ‘Kaunertaler Mädels’? Lees ons verhaal op de website van Vrienden van Rijnmond revalidatie. Daar kun je lezen hoe je kunt steunen met een donatie, of klik direct hier.

Het team is blij met elke donatie, dank je wel!

Back To Top