Kom je ook Samen Schaatsen?

Heb je altijd al willen leren schaatsen? Ook met een fysieke beperking kan dat!

Afbeelding frameschaatsen
foto Stichting het Gehandicapte Kind, Stephan Tellier

Komend seizoen kunnen kinderen met een fysieke beperking bij 16 ijsbanen in Nederland deelnemen aan schaatslessen. Je kunt daarbij gebruik maken van een cool hulpmiddel: het schaatsframe. Wil jij ook meedoen met de ijspret? Meld je snel aan via de website van Stichting het Gehandicapte Kind bij de ijsbaan bij jou in de buurt..

Hoe werkt het?

Een schaatsframe is een frame met een zitje, een stuur en drie ijzers. Ook als je niet zelfstandig kunt staan of bewegen, kun je hiermee wel glijden over het ijs: je zit stevig op het frame, zet je af met spikes onder je voeten en daar ga je! (Op dit filmpje zie je hoe het werkt.) Dankzij dit coole sporthulpmiddel schaatsen kinderen met een beperking samen met leeftijdsgenoten zonder beperking. Samen Schaatsen dus!

Het Samen Schaatsen is een initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind. Tijdens de Samen Schaatsen Elfstedentoer hebben al 500 kinderen even kunnen proberen hoe het voelt. Dat was een groot succes. Zoals een van de deelnemers zei: “Als gehandicapt kind kun je gewoon blij schaatsen. Weer een stapje dichter bij een gewoon kind zijn!”
Daarom maken we het mogelijk dat je komend seizoen op 16 ijsbanen op een schaatsframe kunt meedoen met inclusieve schaatslessen. Ook kun je een schaatsframe huren om vrij te schaatsen.

Meld je snel aan!

Op frameschaatsen.nl zie je bij welke ijsbanen je samen kunt schaatsen. Wil je meer weten over de lessen en de mogelijkheden? Check dan de website van de deelnemende ijsbaan in jouw regio of neem persoonlijk contact met ze op. Het aantal schaatsframes is beperkt, dus wacht niet te lang met aanmelden!

Stichting het Gehandicapte Kind, Stephan Tellier