Skip to content

Landelijke Dag SBH Nederland 12 oktober 2024 (vol)

Op zaterdag 12 oktober is het zover: de Landelijke Dag van SBH Nederland. Dit jaar heeft de dag een feestelijk tintje: we vieren het 5-jarig jubileum van de vereniging! Aanmelden kan helaas niet meer vanwege het maximaal aantal inschrijvingen.

Acteur en fotomodel Clifford Thomas opent de dag met een inspirerend ervaringsverhaal over denken in mogelijkheden.
Een mooi moment om op 12 oktober iets nieuws uit te proberen: stoelyoga, rolstoeldansen of de workshop framerunning. Niets moet, alles mag. Verder is er tijd om je vragen over darmspoelen en katheteriseren te stellen aan de verpleegkundig specialisten van De Hoogstraat Revalidatie. ’s middags staan o.a. een workshop over omgaan met je energie en een workshop over opgroeien op het programma. En natuurlijk is er tijd om elkaar te ontmoeten en bij te praten. We sluiten de dag af met een gezellige borrel!

Locatie

De Amerpoort, Cultureel Centrum, Muzeplein 105, 3744 PP Baarn

Programma

Vanaf 10.00 uur
Registratie, inloop met koffie en thee

10.30- 10.45 uur
Welkom – Rob de Werker, voorzitter SBH Nederland & Bas Geelen, voorzitter Ervaringsteam

10.45-11.15 uur
Clifford Thomas
Clifford (37 jaar) is acteur, een veelgevraagd fotomodel en geeft workshops over diversiteit op scholen. Het motto van zijn ouders was: ‘Als het niet lukt, dan gaan we het nog een keer proberen. Lukt het dan nog niet, dan gaan we een andere oplossing zoeken’. Dit heeft hem enorm geholpen om zelfstandig te worden en zijn eigen leven te leiden.

11.15-11.45 uur
Stoelyoga – maak kennis met deze vorm van ontspanning. Een yogadocent neemt ons mee in de wereld van stoelyoga.

11.45-12.00 uur
Korte pauze

12.00-12.30 uur
Hoe ga je om met darmspoelen en katheteriseren in je dagelijks leven? – verpleegkundig specialisten bij De Hoogstraat Revalidatie, Carola Noordendorp en Esther Middelweerd, delen hun kennis en tips. Zij zijn ervaren in de zorg voor volwassenen met SBH. Aansluitend gelegenheid tot het stellen van vragen.

12.30-12.45 uur
Stel je vraag aan Carola Noordendorp en Esther Middelweerd
Voor wie wil: er is gelegenheid om individueel je vragen te stellen over blaas- en darmen.

12.45 uur
Samen een toost uitbrengen op het 5-jarig bestaan van SBH Nederland

13.00-13.45 uur
Lunch

13.45-14.45 uur
Workshopronde (voor toelichting workshops, zie hieronder)

Keuze uit:

  1. Hier krijg ik energie van
  2. Opgroeien van jong tot oud
  3. Frame Running

14.45-15.00 uur
Korte pauze

15.00-15.45 uur
Rolstoeldansen. Demonstratie en samen dansen. Iedereen kan meedoen!
De clinic wordt verzorgd door stichting Rolstoeldansen Nederland.

15.45-16.30 uur
Afsluiting en borrel

Informatie workshops

‘Hier krijg ik energie van!’

Denk je ook wel eens: ‘Waar haal ik de energie vandaan?’ In deze workshop luisteren we naar twee ervaringsverhalen en gaan we met elkaar in gesprek over dit onderwerp. De workshop wordt ingeleid met een presentatie van Christel van Leeuwen, GZ-psycholoog bij De Hoogstraat Revalidatie in Utrecht. Zij deelt haar kennis op dit terrein met ons. Daarna vertellen Bas Geelen en Vanessa Ng-a-Tham hun ervaringsverhaal. De workshop wordt afgerond met ervaringen uit het publiek, waarbij het naar elkaar luisteren en van elkaar leren voorop staat.

Opgroeien van jong tot oud

Er zijn van die momenten in je leven dat dingen veranderen: van kind naar puber, van puber naar jongvolwassene en van jongvolwassene naar volwassene. Je sluit iets af, maar er komt ook iets anders voor terug. Samen bespreken we een aantal thema’s: zelfstandigheid, onderwijs, werk, vriendschappen en relaties. Maatschappelijk werker en ervaringsdeskundige Bas van Driel geeft een korte inleiding over de weg naar volwassenheid. Drie ervaringsdeskundigen delen per thema hun ervaringsverhaal: Petra Wever (volwassenen tot 40 jaar), Rob de Werker (50 jaar en ouder) en een ouder van een kind met spina bifida en hydrocephalus. Je bent van harte uitgenodigd om ook jouw ervaringen te delen en vragen te stellen.

Frame Running

Heb jij al eens Frame Running uitgeprobeerd? Hierbij gebruik je een Running Frame. Dit is een
driewielige loopfiets met een borststeun, een zadel en een stuur. Zo kun je zelfstandig lopen, wandelen of rennen, als je wat meer moeite met lopen hebt of een verminderde beenfunctie hebt. Er zijn verschillende atletiekverenigingen in Nederland waar je deze leuke sport kunt beoefenen.
Tijdens deze workshop kun je onder begeleiding van ervaren trainers Frame Running uitproberen.
Workshopbegeleiders: Petra van Schie en Henriëtte Stemerdink, trainers van AV Triathlon in Amersfoort. En beiden zijn actief voor Frame Running Nederland.

De organisatie van de Landelijke dag is in handen van de vrijwilligers van het Ervaringsteam.

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door
Teleflex-Logo-002-300x45

Back To Top