Oproep: weet jij een leuke naam voor onze pop met SBH?

SBH Nederland gaat een pop met spina bifida en hydrocephalus laten maken. Deze pop wordt speciaal ontwikkeld voor kinderen met SBH, als een vriendje dat thuis mag komen logeren en mee naar school gaat. We zijn op zoek naar een goede naam voor de pop. Hoe zullen we onze pop gaan noemen? Stuur een mail naar [email protected] met jouw idee voor de naam voor de pop. De meest originele of bruikbare inzending wordt beloond met een cadeautje van SBH Nederland. We zijn benieuwd naar jullie suggesties! Alvast bedankt!

Project pop

Deze pop wordt ontwikkeld om jonge kinderen met spina bifida en hydrocephalus ondersteunen bij het ontwikkelen van een positief zelfbeeld en het vergroten van hun zelfvertrouwen. Ouders van kinderen met SBH kunnen de pop lenen. De pop gaat uit logeren, kan bijvoorbeeld mee naar school om vriendjes te vertellen welke handicap je hebt of om uitleg te geven bij een spreekbeurt. Daarnaast organiseren we ontmoeting tussen de gezinnen (online of fysiek) zodat kinderen andere kinderen met SBH leren kennen en contact kunnen houden.

Verder ontwikkelen we ondersteuning voor ouders waarin we beschrijven wat de psychosociale gevolgen van het hebben van spina bifida en hydrocephalus kunnen zijn en hoe ouders hun kind het beste kunnen ondersteunen.

Online platform

In dit project ontwikkelen we een website met:

  • Info voor kinderen en ouders over spina bifida en hydrocephalus
  • Een landkaart waar de pop al heeft gelogeerd
  • Een paspoort dat kinderen zelf of samen met hun ouders kunnen invullen
  • Spreekbeurt informatie
  • Ondersteuning voor ouders in de vorm van een webinar.
Dit project wordt mogelijk gemaakt met subsidie van ZonMw.