Skip to content

Gezocht: deelnemers en buddy’s voor ‘Je leven weer op de rit’

Met subsidie van ZonMw voert SBH Nederland dit jaar het project ‘Je leven weer op de rit’ uit. We bieden een ondersteuningstraject aan voor volwassenen van 40 jaar en ouder met spina bifida en/of hydrocephalus. In dit traject krijgen deelnemers handvatten om de regie te nemen over hun eigen leven en zelfvertrouwen te ontwikkelen om weer hun eigen koers te varen. Deelnemers volgen 3 groepsbijeenkomsten en krijgen individuele begeleiding door een ervaringsdeskundige buddy.

We zijn op zoek naar buddy’s

Ben jij iemand met spina bifida en/of hydrocephalus die goed kan luisteren en anderen kan motiveren om het beste uit zichzelf te halen? Wil jij anderen helpen bij het realiseren van hun doelen? Ben je beschikbaar gedurende een half jaar? Dan zoeken wij jou!

Als buddy begeleid je een deelnemer van september 2023 tot en met februari 2024. Je bent een klankbord en sparringpartner. Naast de voldoening van het helpen van anderen, bieden we ook training en ondersteuning voor jou als begeleider gedurende het traject. We zoeken buddy’s in Nijmegen, Utrecht en Zwolle. Als je geïnteresseerd bent om anderen te begeleiden, lees dan de volledige vacaturetekst (pdf).

We zijn op zoek naar deelnemers

Speciaal voor volwassenen van 40 jaar en ouder met spina bifida en/of hydrocephalus bieden we een unieke kans om de regie over hun leven (weer) op te pakken en/of te versterken. Gedurende een periode van 9 maanden helpen we je op weg om je leven weer op de rit te krijgen. Je volgt 3 bijeenkomsten en krijgt een traject met individuele begeleiding. We bieden het traject aan in Utrecht (De Hoogstraat Revalidatie), Nijmegen (Sint Maartenskliniek) en Zwolle (Isala Revalidatiegeneeskunde). We werken samen met Incluvisie.

Wat ga je doen?

  • Je neemt deel aan drie groepsbijeenkomsten over fysieke gezondheid, mentale gezondheid en werk/vrijwilligerswerk. De bijeenkomsten vinden plaats in juni, eind augustus en in september.
  • Je maakt een persoonlijk actieplan: van droom naar werkelijkheid.
  • Na de groepsbijeenkomsten krijg je individuele begeleiding van een buddy die zelf ook spina bifida en/of hydrocephalus heeft. Samen werken jullie aan het realiseren van jouw doelen, want wie kan jou beter op weg helpen dan iemand die weet hoe het is om dagelijks met dezelfde aandoening te leven?
  • Je hebt tweewekelijks een gesprek met je buddy (telefonisch, online of live)
    Wat verwachten we van jou?
  • Deelname aan de groepsbijeenkomsten
  • Het nakomen van de afspraken met je buddy

Deelname aan dit traject is gratis.

Heb je vragen?

Stuur je vragen per mail naar [email protected] o.v.v. ‘Je leven op de rit’. We spreken je graag en maken even een belafspraak.

Aanmelden als deelnemer

Ben je enthousiast en wil je je direct aanmelden? Dat kan via dit formulier.

Back To Top