Skip to content

Rolstoelvaardigheidstraining voor kinderen

SBH Nederland en CP Nederland organiseren in samenwerking met het Wheelchair Skills Team en Het Gehandicapte Kind dit jaar weer rolstoelvaardigheidstrainingen voor kinderen! In totaal zullen we op drie verschillende locaties in het land komen, te weten in Utrecht, Apeldoorn en Gouda. Er zijn nog een paar plekken vrij in Apeldoorn

De rolstoelvaardigheidstrainingen zijn onderhevig aan de Covid-19 maatregelen, maar mogen op dit moment weer starten. De data zijn onder voorbehoud.

Vier lessen op zaterdag
De training bestaat uit vier lessen en is voor kinderen die gebruik maken van een handbewogen rolstoel (eventueel met e-wheels). Tijdens de eerste twee lessen gaan de kinderen in een gymzaal aan de slag met onder andere het leren balanceren, de wheelie maken en drempels rijden. In de laatste twee lessen gaan we naar buiten, naar bijvoorbeeld een winkelcentrum of park. Met veel individuele begeleiding gaan we met de kinderen aan de slag om vaardiger in de rolstoel te worden.

  • Gouda (10.00 -12.00u): gestart
  • Utrecht (14.00 -16.00u): gestart
  • Apeldoorn (10.00 -12.00u): 27 maart, 10 april, 24 april en 8 mei 2021

Alle trainingen vinden op een zaterdag plaats en de kosten bedragen € 62,-

Online ouderbijeenkomst
Tijdens de cursus is er niet alleen aandacht voor het kind, maar ook voor de ouders. Ook zal er een digitale ouderbijeenkomst plaatsvinden, waarbij ouders in gesprek gaan over allerlei thema’s die spelen rondom het opvoeden van een kind dat gebruikt maakt van een rolstoel. Het gesprek wordt geleid door de ouder van een voormalig deelnemer van de training.

Meer info en inschrijving
Voor meer informatie over het Wheelchair Skills Team en de inschrijving kun je terecht op hun website: https://wheelchairskillsteam.nl/agenda/

foto’s van Klaas Hulzebos

Back To Top