SB geen obstakel bij Mud Masters Obstacle Run

Biddinghuizen is bekend van het festival Lowlands. Maar zondag 26 september deden de deelnemers van het Mud Masters Obstacle Run het dorp op zijn grondvesten schudden. De Dennis van der Zeijden Foundation wil mensen met een fysieke beperking motiveren met sporten. De samenwerking met Mud Masters was een groot succes.

Mud Masters Obstacle Run met een lichamelijke beperking

Wie ervan houd om zijn grenzen te verleggen zou moeten meedoen aan Mud Masters Obstacle Run. Een afstand van zes kilometers afleggen is met een handicap je reinste uitdaging. Kees Ravenhorst is, ondanks spina bifida, deze uitdaging aangegaan. De deelnemers mochten geholpen worden, dus Kees werd geholpen door vader Jan Willem.

Ik help alleen als het echt nodig is. Ze kan heel veel zelf. Dat is eigenlijk wat we doen vandaag, ontdekken wat je allemaal zelf kan.

Glijden in een modderpoel, dat lukt wel met spina bifida. Eruit komen is een ander verhaal. Maar de Obstacle Run is verantwoord voor mensen met een lichamelijke beperking. Sander van der Heijden van de organisatie zegt:

Iedereen heeft twee buddy’s. Het is veilig en coronaproof. Het gaat als een trein.

Sommige deelnemers zijn naar het buitengebied geweest om in modderpoelen te baden. Anderen hebben hardgelopen of gezwommen. Maar sommige deelnemers hebben het echt niet makkelijk. Een ervan heeft last van zijn prothese: ‘Het is een uitdaging.’  Van der Heijden vult aan: ‘Dit is echt een grens die ze verleggen.’

Bron: BHZnet Intergroup