Skip to content

Strip Sam & Sarah, je kunt meer dan je denkt

Op zaterdag 17 augustus overhandigde voormalig paralympisch zitskiër Kees-Jan van der Klooster de eerste exemplaren van ‘Sam & Sarah, je kunt meer dan je denkt’ aan wielrenner Edwin de Wolf (Invictus Games-medaillewinnaar) en basketbalster Dagmar van Hinte (Orange Angel, wereldkampioen) tijdens het Kamper Stripfestival. Scenarioschrijver Paul Reichenbach en striptekenaar Arie van Vliet stellen hebben de strip gemaakt.

Het verhaal

Sam & Sarah zijn twee rollende kinderen die in de klas zitten bij lopende kinderen. Hun verhaal gaat over meedoen, over grenzen verleggen en over angsten overwinnen. En vooral over hoe kinderen elkaar leren kennen en begrijpen door samen te spelen, rollend én lopend. Wat het stripverhaal uniek maakt, is een serie videotutorials met rolstoelvaardigheidsinstructie zodat iedereen die geïnspireerd is thuis aan de slag kan.

Geestelijk vader Kees-Jan van den Klooster

Kees-Jan van den Klooster is geestelijk vader van Sam & Sarah. Na een snowboardongeluk kwam hij in een rolstoel terecht. In zijn dagelijks leven wordt ook Kees-Jan geconfronteerd met de onwetendheid van mensen over leven met een beperking en wat dit kan doen met je zelfbeeld en zelfvertrouwen. Deze ervaringen hebben een passie losgemaakt: Kees-Jan wil het beeld wat er bestaat van mensen met een beperking veranderen. Met het stripverhaal wil Kees-Jan een impuls geven aan verbetering van rolstoelvaardigheid onder kinderen.

Bestellen

De strip Sam & Sarah, je kunt meer dan je denkt is online te bestellen. De online verkoopprijs is € 17,95 incl. verzendkosten.

Bestel online de strip 'Sam & Sarah, je kunt meer dan je denkt'

Back To Top