Theatermaker en rolstoelsporter Marc de Hond (42) overleden

Theatermaker, rolstoelsporter en voormalig internetondernemer Marc de Hond is gisteren op 42-jarige leeftijd overleden. Hij stierf aan de gevolgen van kanker. Hij wordt vandaag in besloten kring begraven, laat een woordvoerder namens de familie weten. 

Marc de Hond was een inspirator en boegbeeld voor veel mensen met een beperking. Met zijn scherpe humor en enthousiasme was hij een aansprekend voorbeeld voor veel mensen met een beperking.

Marc de Hond heeft veel voor CP Nederland en SBH Nederland betekend. In 2016 opende hij de landelijke dag Cerebrale Parese van toen nog de vereniging BOSK. ‘Je handicap is je unique selling point’, benadrukte Marc toen. Hij verzorgde die dag ook een workshop voor de jongeren met cerebrale parese, onder andere vroeg hij hen toen naar welke voordelen zij ervaren van het in een rolstoel zitten. Hij kon alles van de positieve kant bekijken en wilde dat de jongeren ook meegeven.

In september 2018 gaf Marc de Hond exclusief voor de BOSK een try-out van zijn nieuwe voorstelling: ‘Voortschrijdend inzicht’ tijdens de ontmoetingsdag voor mensen met spina bifida en/of hydrocephalus. Het theaterstuk van Marc de Hond was een inspirerend verhaal over omgaan met verandering voor iedereen die eindelijk eens de knop om wil zetten of de knoop door wil hakken.

We willen Marc bedanken voor zijn inzet en inspirerende woorden, voor zijn positiviteit en zijn relativeringsvermogen. We wensen zijn vrouw, kinderen en familie veel sterkte toe.

Foto’s Landelijke dag CP 19 november 2016: Ilse Oosterkamp

Foto’s Ontmoetingsdag 8 september 2018: Joris Louwes

Lees ook dit bericht in het AD