26 juni: onbeperkt plezier maken op De Grote Samenspeeldag

Hou je van spelen, dansen, knutselen, lol en muziek maken? Kom dan zondag 26 juni naar De Grote Samenspeeldag op Fort de Batterijen in Nieuwegein. De Grote Samenspeeldag is het leukste festival voor kinderen met én zonder beperking vanaf 6 jaar.

Wat kun je doen?

Er zijn de hele dag leuke dingen te doen; je kunt zelf kiezen aan welke activiteiten je meedoet. Maak muziek met onze artiesten en muzikanten, verbeter je rolstoelskills (ook als je geen rolstoel hebt), zet jezelf op de foto met onze fotospiegel, speel de vetste games, verwen je zintuigen in de snoezelruimte, ga watersporten met Sailwise, doe een DJ-workshop met DJ Cripple X, steel de show met Circus Sambal – en nog veel meer!

Workshop voor ouders

Ouders kunnen aansluiten bij onze inspirerende workshop, waar deskundigen laten zien hoe je kinderen kunt stimuleren om samen te spelen. En natuurlijk kunnen ouders genieten van de food trucks, de artiesten, de prachtige locatie én hun spelende kind.

De Speeltuinbende

De Grote Samenspeeldag wordt georganiseerd door De Speeltuinbende. Deze stoere club zet zich ervoor in dat álle kinderen, samen kunnen spelen. Want spelen is niet alleen leuk, het is ook belangrijk voor je ontwikkeling. Helaas staan kinderen met een beperking vaak langs de zijlijn, omdat speelplekken voor hen niet toegankelijk zijn of omdat ze zich niet welkom voelen. Gelukkig weet De Speeltuinbende, met meer dan tien jaar ervaring, precies hoe je ervoor zorgt dat élk kind mee kan doen.

Toegankelijk voor iedereen

Hoe? Dat ervaar je op De Grote Samenspeeldag. Door de variatie aan activiteiten is er voor elk kind iets leuks te doen, ongeacht handicap. Het terrein en de activiteiten worden zo goed mogelijk rolstoeltoegankelijk gemaakt en er zijn aangepaste sanitaire voorzieningen. De professionele spelbegeleiders hebben veel ervaring met kinderen vanaf 6 jaar, met en zonder beperking; zij zorgen ervoor dat elk kind een onvergetelijke dag heeft en niemand buiten spel staat.

Meer informatie en aanmelden

De Grote Samenspeeldag is 26 juni van 11:00 tot en met 16:00 uur op het terrein van Fort de Batterijen in Nieuwegein. Kaarten kosten €3,95 per persoon voor de hele dag. Leden van de Speeltuinbende hebben gratis toegang. Voor meer informatie en aanmelden, ga naar speeltuinbende.nl.

Het werk van de Speeltuinbende wordt mogelijk gemaakt door de donateurs en vrijwilligers van Stichting het Gehandicapte Kind. De Grote Samenspeeldag is mede mogelijk dankzij een gift van de Nationale Postcode Loterij.