Skip to content

Vrijwilligers gezocht voor organiseren activiteiten Noord-Nederland

Ontmoet je graag anderen met spina bifida en/of hydrocephalus in de regio Groningen, Friesland of Drenthe? En heb je een paar uur per maand over? Dan is Petra op zoek naar jou!

Foto van Petra
Fotograaf Evelyn Koelewijn

Petra (zie foto) is 37 jaar woont in Groningen en is actief vrijwilliger binnen SBH Nederland. Na de zomer heeft ze bij het bestuur haar ideeën neergelegd om (meer) activiteiten voor mensen met SBH in Noord Nederland (Groningen, Friesland, Drenthe) te organiseren. Daarnaast wil ze graag naar scholen, zorgopleidingen en ziekenhuizen toe gaan om te vertellen over leven met spina bifida en hydrocephalus.

Door het jaar heen wil ze workshops, lezingen en andere activiteiten organiseren. Niet alleen onderwerpen die te maken hebben met SBH, maar die ook interessant zijn voor onze doelgroep. Informatieve onderwerpen of activiteiten die gewoon leuk zijn om te doen met elkaar! Zoals een spelletjesmiddag of -avond, samen film kijken, creatieve middagen of een leesclub met een paar boekenwurmen. Denk ook aan themamiddag of -avond waar een onderwerp centraal staat dat leeft; ‘Zelfstandig wonen, hoe dan?’, ‘Pesten op school / werk’ of ‘Vertel je op school / werk over je handicap?’ Dit zijn maar een paar ideeën, jullie kunnen er vast meer bedenken!

Het organiseren van deze activiteiten / samenkomsten wil ze graag samen met minimaal twee andere mensen doen. Zodat we met elkaar kunnen meedenken en nadenken over wat leuk / interessant is om aan te bieden. En vooral taken kunnen verdelen. Lijkt het jou leuk om met Petra samen te werken om SBH Nederland naar het Noorden te brengen? En woon je in Groningen, Friesland of Drenthe? Dan mag je een mail sturen naar [email protected].

We kunnen dan misschien wel heel binnenkort kennismaken en de eerste activiteit gaan bedenken!

Back To Top