Zit je wel goed? Check je zit!

Als rolstoelgebruiker is het lastig om objectieve informatie te vinden over de geschiktheid van jouw rolstoel. Wat is goed zitten en rijden in een rolstoel? Hoe prettig zou het zijn wanneer je zelf goed geïnformeerd bent en (nog) beter het gesprek aan kan gaan met een rolstoeladviseur of je ergotherapeut?

check je zitOp de website Check je zit staat veel informatie om je meer te leren over zitten en rijden in een rolstoel. Lees over de verschillende soorten rolstoelen; de verschillende typen handbewogen rolstoelen; wat is een kruisframe rolstoel en een vast frame rolstoel? Welk type rolstoel wordt vaak als trippelrolstoel gebruikt? Welke opties zijn er binnen elektrische rolstoelen.

Daarnaast helpt de site je te bedenken hoe jouw lichaamsmogelijkheden en wensen goed vertaald kunnen worden in een rolstoel. Hiermee kun je zit- en rijproblemen voorkomen. Bekijk ook op ‘Check je zit’ de tips van ervaringsdeskundigen en download de checklists die je helpen bij jouw rolstoelkeuze en -aanmeting.

De site wordt ondersteund door de patiëntverenigingen CP Nederland, SBH Nederland, Dwarslaesie Organisatie Nederland, MS-vereniging en Vereniging Spierziekten Nederland.